OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY

Autor: Mariola Pieprzyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

1 litr

1 szklanka

1 szklanka

1.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalewę zagotować i zdjąć z ognia. Do gorącej wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, całość wystudzić.

Krok 2

Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki.

Krok 3

Do słoików włożyć po 1 łyżeczce nasion gorczycy białej, kilka ziarenek pieprzu oraz pokrojone ogórki. Słoik uzupełnić zalewą.

Krok 4

Pasteryzować od zagotowania wody przez ok. 3 minuty. Wyjąć gorące słoiki, dokręcić pokrywki postawić do góry dnem (na zakrętce).

Krok 5

Po całkowitym ostudzeniu odwrócić i odstawić do spiżarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej