OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY

Autor: Mariola Pieprzyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

1 litr

1 szklanka

1 szklanka

1.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalewę zagotować i zdjąć z ognia. Do gorącej wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, całość wystudzić.

Krok 2

Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki.

Krok 3

Do słoików włożyć po 1 łyżeczce nasion gorczycy białej, kilka ziarenek pieprzu oraz pokrojone ogórki. Słoik uzupełnić zalewą.

Krok 4

Pasteryzować od zagotowania wody przez ok. 3 minuty. Wyjąć gorące słoiki, dokręcić pokrywki postawić do góry dnem (na zakrętce).

Krok 5

Po całkowitym ostudzeniu odwrócić i odstawić do spiżarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ogórki curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej