OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY

Autor: Mariola Pieprzyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

4 łyżeczki

1 łyżeczka

1 litr

1 szklanka

1 szklanka

1.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalewę zagotować i zdjąć z ognia. Do gorącej wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, całość wystudzić.

Krok 2

Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki.

Krok 3

Do słoików włożyć po 1 łyżeczce nasion gorczycy białej, kilka ziarenek pieprzu oraz pokrojone ogórki. Słoik uzupełnić zalewą.

Krok 4

Pasteryzować od zagotowania wody przez ok. 3 minuty. Wyjąć gorące słoiki, dokręcić pokrywki postawić do góry dnem (na zakrętce).

Krok 5

Po całkowitym ostudzeniu odwrócić i odstawić do spiżarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • OGÓRKI Z PRZYPRAWĄ CURRY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej