Kremowa Zupa z Dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa Zupa z Dyni

Autor: szymon

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 litr

200 mililitrów

1 gram

1 gram

1 gram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Na oleju zeszklij cebulę i czosnek.

Krok 3

Dodaj dynię i smaż przez kilka minut.

Krok 4

Zalej bulionem, dodaj przyprawy i gotuj do miękkośc

Krok 5

Zmiksuj wszystko blenderem na gładką zupę.

Krok 6

Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.

Tagi:obiad
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa Zupa z Dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej