
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 litr
200 mililitrów
1 gram
1 gram
1 gram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Na oleju zeszklij cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj dynię i smaż przez kilka minut.
Krok 4
Zalej bulionem, dodaj przyprawy i gotuj do miękkośc
Krok 5
Zmiksuj wszystko blenderem na gładką zupę.
Krok 6
Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej