
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 litr
200 mililitrów
1 gram
1 gram
1 gram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 2
Na oleju zeszklij cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj dynię i smaż przez kilka minut.
Krok 4
Zalej bulionem, dodaj przyprawy i gotuj do miękkośc
Krok 5
Zmiksuj wszystko blenderem na gładką zupę.
Krok 6
Dodaj mleko kokosowe i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej