
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasole zalewam wodą i moczę przez noc.
Krok 2
Cebule obieram i kroję w piórka.
Krok 3
W garnku rozgrzewam tłuszcz, wrzucam cebule i szklę przez kilka minut. Do cebul dodaję pokrojoną w kostkę kiełbasę. Często mieszając podsmażam.
Krok 4
Dodaję fasolę wraz z zalewą, przyprawy i dodaję jeszcze wodę, aby zawartość garnka była przykryta. Gotuję 1 godzinę. Dodaję sól, pieprz, a na koniec koncentrat pomidorowy.
Krok 5
Mieszam delikatnie, żeby fasola się nie rozpadła i podaję z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























