
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasole zalewam wodą i moczę przez noc.
Krok 2
Cebule obieram i kroję w piórka.
Krok 3
W garnku rozgrzewam tłuszcz, wrzucam cebule i szklę przez kilka minut. Do cebul dodaję pokrojoną w kostkę kiełbasę. Często mieszając podsmażam.
Krok 4
Dodaję fasolę wraz z zalewą, przyprawy i dodaję jeszcze wodę, aby zawartość garnka była przykryta. Gotuję 1 godzinę. Dodaję sól, pieprz, a na koniec koncentrat pomidorowy.
Krok 5
Mieszam delikatnie, żeby fasola się nie rozpadła i podaję z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej