PRZYSMAK MALINOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

3 sztuki

8 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

masa:

500 gramów

300 gramów

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Jaja ubić z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać.

Krok 2

Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blachę. Piec 7 minut w temperaturze 200 stopni C.

Krok 3

Biszkopt wyjąć na ściereczkę, zrolować.

Krok 4

Masa: Połowę świeżych malin przetrzeć przez sito, zmiksować z likierem, żółtkami oraz winem. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, wymieszać.

Krok 5

Śmietanę schłodzić, ubić z cukrem waniliowym, dodać do masy.

Krok 6

Biszkopt rozwinąć, posmarować dżemem, zrolować, pokroić na 16 porcji.

Krok 7

Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową. Rozmieścić w niej roladki, posypać malinami.

Krok 8

Całość zalać masą. Udekorować owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej