PRZYSMAK MALINOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl

PRZYSMAK MALINOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

3 sztuki

8 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

masa:

500 gramów

300 gramów

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Jaja ubić z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać.

Krok 2

Ciasto wylać na wyłożoną pergaminem blachę. Piec 7 minut w temperaturze 200 stopni C.

Krok 3

Biszkopt wyjąć na ściereczkę, zrolować.

Krok 4

Masa: Połowę świeżych malin przetrzeć przez sito, zmiksować z likierem, żółtkami oraz winem. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, wymieszać.

Krok 5

Śmietanę schłodzić, ubić z cukrem waniliowym, dodać do masy.

Krok 6

Biszkopt rozwinąć, posmarować dżemem, zrolować, pokroić na 16 porcji.

Krok 7

Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową. Rozmieścić w niej roladki, posypać malinami.

Krok 8

Całość zalać masą. Udekorować owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZYSMAK MALINOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej