
Składniki
2.5 łyżki
2 sztuki
1.5 szklanki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jajka, a następnie wyparz, rozbij i wlej do miski.
Krok 2
Ubij z cukrem na pulchną masę.
Krok 3
Ciepłe mleko połącz z utartą masą.
Krok 4
Masę z jaj i mleka wlej do filiżanek i wstaw do naczynia z gorącą wodą. Ogrzewaj, aż mleko się zetnie.
Krok 5
Wystudź i podawaj z syropem owocowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej