Pulchne Ciacho :-)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

3.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Margarynę, cukier i żółtka utrzeć na masę.

Krok 3

Na 2 razy wlać sok z cytryny.

Krok 4

Na 2 razy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem.

Krok 5

Potem zmieszać na koniec z ubitą pianą.

Krok 6

Na wierzchu układać można owoce. 

Krok 7

Można posypać rodzynkami przed położeniem owoców.

Krok 8

Można zalać galaretką.

Krok 9

Brytfannę wyłożyć folią i wysmarować olejem bez bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulchne Ciacho :-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej