Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
80 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 garść
4 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Warzywa umyć i pokroić na drobne kawałki.

Krok 3
Wymieszać je razem z makaronem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi listkami kolendry.

Krok 4
Całość posypać posiekanymi orzechami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem manganu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej