Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
80 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 garść
4 łyżki
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Warzywa umyć i pokroić na drobne kawałki.

Krok 3
Wymieszać je razem z makaronem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi listkami kolendry.

Krok 4
Całość posypać posiekanymi orzechami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem manganu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej