Sałatka wiosenna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka wiosenna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

10

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 garść

4 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Sałatka wiosenna - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyć i pokroić na drobne kawałki.

Sałatka wiosenna - Krok 2

Krok 3

Wymieszać je razem z makaronem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi listkami kolendry.

Sałatka wiosenna - Krok 3

Krok 4

Całość posypać posiekanymi orzechami.

Sałatka wiosenna - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem manganu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej