Sałatka z buraczków pachnąca koperkiem i pietruszką
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
7 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
10 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj w łupinach do miękkości, ostudź i obierz.
Krok 2
Cebulę posiekaj, jabłko obierz i zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny aby nie ściemniało.
Krok 3
Buraki i ogórki zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Krok 4
Do buraków dodaj ogórka , jabłka, cebulę, oliwę i wymieszaj, dopraw do smaku Delikatem Knorr, solą i pieprzem. Podawaj udekorowane świeżą natką pietruszki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z buraczków pachnąca koperkiem i pietruszką
Sałatka z buraczków z koperkiem i pietruszką sprawdzi się jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka, podawana np. z chrupiącą bagietką. Aby ją przygotować potrzebujesz zaledwie kilku składników: czerwonych buraków (odpowiednimi będą te, których średnica nie jest zbyt duża – ułatwi to ich gotowanie), jabłek, ogórka, cebuli dymki (możesz zastąpić ją opcjonalnie czosnkową lub białą) oraz przypraw. Skrop sałatkę sokiem z cytryny lub limonki, aby jabłka nie zmieniły koloru. Ciekawym rozwiązaniem będzie też dodanie roszponki, która dobrze skomponuje się z burakami. Wszystkie składniki dopraw startym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Całość możesz posypać posiekanymi orzechami włoskimi lub migdałami. Świetnie sprawdzą się także uprażone na suchej patelni pestki słonecznika. Pamiętaj, że sałatkę najlepiej przygotować kilka godzin przed jej zaserwowaniem i podawać na zimno. Serwuj ją w szklanej misie lub na głębokim talerzu. Zainspiruj się przepisem i przygotuj tę pyszną sałatkę na najbliższą okazję. Smacznego!