Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
50 gramów
90 gramów
30 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Paprykę i kiszonego ogórka pokrój w kostkę.

Krok 2
Do miski wrzuć roszponkę oraz warzywa i obraną makrelę.

Krok 3
Dodaj przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Sałatka z wędzoną makrelą
Pora na: Podwieczorek.
Sałatka jest doskonałą propozycją zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Łącząc dowolne składniki, możecie ją komponować zgodnie z własnym gustem kulinarnym. Nasza propozycja na dzisiejsze menu to sałatka z wędzoną makrelą. Danie wyróżnia przede wszystkim bogaty smak i aromat, a także łatwość przygotowania. Wystarczy kilka popularnych składników i kilkanaście minut spędzonych w kuchni, by ta wyjątkowa potrawa trafiła na wasz stół. Sałatka idealnie nadaje się również na posiłek zabierany do pracy czy w długą podróż.
Dla kogo?
Sałatka z wędzoną makrelą przypadnie do gustu osobom aktywnym fizycznie, dbającym o zbilansowaną, wysokobiałkową dietę.
Wiesz, co jesz!
Podwieczorek z wędzonej makreli dostarczy 158,4 kcal energii, 2,7 g błonnika oraz 13,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Makrele można spotkać u wybrzeży Oceanu Atlantyckiego, w Morzu Bałtyckim, Śródziemnym i Czarnym. Dorosłe ryby osiągają długość do 50 cm i ważą ok. 1 kg. Makrele żyjące w Bałtyku pojawiają się w tych wodach tuż po tarle i odpływają przed sezonem zimowym.