
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na paski i umieść w miseczce.
Krok 2
Oliwę zmieszaj z octem, miodem, imbirem, garam masalą i Przyprawą do Kurczaka Knorr.
Krok 4
Następnie kurczaka nadziej na patyki do szaszłyków tak, aby paski utworzyły serpentynę.
Krok 5
Kurczaka upiecz na grillu.
Krok 3
Marynatę wlej do kurczaka, dobrze wymieszaj i odstaw mięso na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej