
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na paski i umieść w miseczce.
Krok 2
Oliwę zmieszaj z octem, miodem, imbirem, garam masalą i Przyprawą do Kurczaka Knorr.
Krok 4
Następnie kurczaka nadziej na patyki do szaszłyków tak, aby paski utworzyły serpentynę.
Krok 5
Kurczaka upiecz na grillu.
Krok 3
Marynatę wlej do kurczaka, dobrze wymieszaj i odstaw mięso na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej