Satay po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Satay po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na paski i umieść w miseczce.

Krok 2

Oliwę zmieszaj z octem, miodem, imbirem, garam masalą i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 4

Następnie kurczaka nadziej na patyki do szaszłyków tak, aby paski utworzyły serpentynę.

Krok 5

Kurczaka upiecz na grillu.

Krok 3

Marynatę wlej do kurczaka, dobrze wymieszaj i odstaw mięso na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej