Satay po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Satay po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na paski i umieść w miseczce.

Krok 2

Oliwę zmieszaj z octem, miodem, imbirem, garam masalą i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 4

Następnie kurczaka nadziej na patyki do szaszłyków tak, aby paski utworzyły serpentynę.

Krok 5

Kurczaka upiecz na grillu.

Krok 3

Marynatę wlej do kurczaka, dobrze wymieszaj i odstaw mięso na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Satay po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej