Chappati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chappati

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszaj na stolnicy z solą i zrób elastyczne ciasto podlewając powoli wodą. Przykryte ścierką odstaw na godzinę.

Krok 2

Po tym czasie zagnieć ciasto, zrób z niego wałek i pokrój na kilkanaście plastrów. Rozwałkuj każdy plaster na okrągły placek o grubości niecałe pół centymetra.

Krok 3

Smaż pojedynczo na rozgrzanej patelni posmarowanej słoniną.

Krok 4

Odwróć placek zanim zdąży się całkowicie zarumienić i skrop stopionym masłem, poczekaj chwilę i odwróć go z powrotem. Smaż aż się zarumieni. Placki utrzymuj w cieple do czasu podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej