Chappati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chappati

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszaj na stolnicy z solą i zrób elastyczne ciasto podlewając powoli wodą. Przykryte ścierką odstaw na godzinę.

Krok 2

Po tym czasie zagnieć ciasto, zrób z niego wałek i pokrój na kilkanaście plastrów. Rozwałkuj każdy plaster na okrągły placek o grubości niecałe pół centymetra.

Krok 3

Smaż pojedynczo na rozgrzanej patelni posmarowanej słoniną.

Krok 4

Odwróć placek zanim zdąży się całkowicie zarumienić i skrop stopionym masłem, poczekaj chwilę i odwróć go z powrotem. Smaż aż się zarumieni. Placki utrzymuj w cieple do czasu podania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chappati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka kalafiorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej