Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

60 gramów

190 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, posmaruj żółtkiem i posyp serem oraz orzechami piniowymi (można je wcześniej uprażyć).

Krok 2

Zawiń ciasto od brzegu do środka z jednej i drugiej strony, by powstały dwa wałeczki.

Krok 3

Schłódź ciasto w lodówce około 40 minut. Pokrój je na plastry, wyłóż na przykrytej papierem posmarowanym tłuszczem blasze i piec kwadrans, aż się ze złocą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka makaronowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej