Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
50 gramów
60 gramów
190 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, posmaruj żółtkiem i posyp serem oraz orzechami piniowymi (można je wcześniej uprażyć).
Krok 2
Zawiń ciasto od brzegu do środka z jednej i drugiej strony, by powstały dwa wałeczki.
Krok 3
Schłódź ciasto w lodówce około 40 minut. Pokrój je na plastry, wyłóż na przykrytej papierem posmarowanym tłuszczem blasze i piec kwadrans, aż się ze złocą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej