Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem
średnie
7 osób zapisało

Składniki
50 gramów
60 gramów
190 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, posmaruj żółtkiem i posyp serem oraz orzechami piniowymi (można je wcześniej uprażyć).
Krok 2
Zawiń ciasto od brzegu do środka z jednej i drugiej strony, by powstały dwa wałeczki.
Krok 3
Schłódź ciasto w lodówce około 40 minut. Pokrój je na plastry, wyłóż na przykrytej papierem posmarowanym tłuszczem blasze i piec kwadrans, aż się ze złocą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej