Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

60 gramów

190 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, posmaruj żółtkiem i posyp serem oraz orzechami piniowymi (można je wcześniej uprażyć).

Krok 2

Zawiń ciasto od brzegu do środka z jednej i drugiej strony, by powstały dwa wałeczki.

Krok 3

Schłódź ciasto w lodówce około 40 minut. Pokrój je na plastry, wyłóż na przykrytej papierem posmarowanym tłuszczem blasze i piec kwadrans, aż się ze złocą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z białej fasoli
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej