Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

60 gramów

190 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, posmaruj żółtkiem i posyp serem oraz orzechami piniowymi (można je wcześniej uprażyć).

Krok 2

Zawiń ciasto od brzegu do środka z jednej i drugiej strony, by powstały dwa wałeczki.

Krok 3

Schłódź ciasto w lodówce około 40 minut. Pokrój je na plastry, wyłóż na przykrytej papierem posmarowanym tłuszczem blasze i piec kwadrans, aż się ze złocą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serca z ciasta francuskiego z orzeszkami piniowym i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej