Serowa rozkosz bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa rozkosz bez pieczenia

Autor: Maria Jarząb

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

4 łyżki

2 szklanki

500 gramów

3 łyżeczki

3 łyżki

70 mililitrów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl.gorącej wody,dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl.gorącej wody,dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia. Blachę 20×24 wykładamy folią spożywczą. Dno blaszki wykładamy biszkoptami zanurzanymi w kawie ale krociutko by lekko nasiakly a nie byly mokre. Masa: ubijamy żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Dodajemy po lyzce sera caly czas ucierajac. Wsypujemy mleko w proszku i dokladnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i juz bez uzycia miksera dokladnie mieszamy lyzka. Masę wylewamy na blachę na biszkopty i wyrownujemy wierzch. Na wierzchu ukladamy lekko wciskajac w mase nasaczone w kawie delicje. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej