Serowa rozkosz bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa rozkosz bez pieczenia

Autor: Maria Jarząb

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

4 łyżki

2 szklanki

500 gramów

3 łyżeczki

3 łyżki

70 mililitrów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl.gorącej wody,dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl.gorącej wody,dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia. Blachę 20×24 wykładamy folią spożywczą. Dno blaszki wykładamy biszkoptami zanurzanymi w kawie ale krociutko by lekko nasiakly a nie byly mokre. Masa: ubijamy żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Dodajemy po lyzce sera caly czas ucierajac. Wsypujemy mleko w proszku i dokladnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i juz bez uzycia miksera dokladnie mieszamy lyzka. Masę wylewamy na blachę na biszkopty i wyrownujemy wierzch. Na wierzchu ukladamy lekko wciskajac w mase nasaczone w kawie delicje. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żółta sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej