Serowa rozkosz bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa rozkosz bez pieczenia

Autor: Maria Jarząb

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

4 łyżki

2 szklanki

500 gramów

3 łyżeczki

3 łyżki

70 mililitrów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl.gorącej wody,dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl.gorącej wody,dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia. Blachę 20×24 wykładamy folią spożywczą. Dno blaszki wykładamy biszkoptami zanurzanymi w kawie ale krociutko by lekko nasiakly a nie byly mokre. Masa: ubijamy żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Dodajemy po lyzce sera caly czas ucierajac. Wsypujemy mleko w proszku i dokladnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i juz bez uzycia miksera dokladnie mieszamy lyzka. Masę wylewamy na blachę na biszkopty i wyrownujemy wierzch. Na wierzchu ukladamy lekko wciskajac w mase nasaczone w kawie delicje. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywna paella
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej