Serowa rozkosz bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa rozkosz bez pieczenia

Autor: Maria Jarząb

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

4 łyżki

2 szklanki

500 gramów

3 łyżeczki

3 łyżki

70 mililitrów

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl.gorącej wody,dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl.gorącej wody,dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia. Blachę 20×24 wykładamy folią spożywczą. Dno blaszki wykładamy biszkoptami zanurzanymi w kawie ale krociutko by lekko nasiakly a nie byly mokre. Masa: ubijamy żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Dodajemy po lyzce sera caly czas ucierajac. Wsypujemy mleko w proszku i dokladnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i juz bez uzycia miksera dokladnie mieszamy lyzka. Masę wylewamy na blachę na biszkopty i wyrownujemy wierzch. Na wierzchu ukladamy lekko wciskajac w mase nasaczone w kawie delicje. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa rozkosz bez pieczenia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej