
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
4 łyżki
2 szklanki
500 gramów
3 łyżeczki
3 łyżki
70 mililitrów
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę rozpuszczalną zalewamy 0,5 szkl.gorącej wody,dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 0,5 szkl.gorącej wody,dokładnie mieszamy i odtawiamy do przestudzenia. Blachę 20×24 wykładamy folią spożywczą. Dno blaszki wykładamy biszkoptami zanurzanymi w kawie ale krociutko by lekko nasiakly a nie byly mokre. Masa: ubijamy żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Masło ucieramy i nie przerywając ucierania dodajemy ubite żółtka. Dodajemy po lyzce sera caly czas ucierajac. Wsypujemy mleko w proszku i dokladnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i juz bez uzycia miksera dokladnie mieszamy lyzka. Masę wylewamy na blachę na biszkopty i wyrownujemy wierzch. Na wierzchu ukladamy lekko wciskajac w mase nasaczone w kawie delicje. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej