
Składniki
1 kilogram
20 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj olej, przyprawę Knorr, sól, pieprz i paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
W garnku zagotuj 200 ml wody, dodaj kostkę bulionową i masło. Energicznie zamieszaj do rozpuszczenia i połączenia składników.

Krok 3
Przygotowanym sosem zalej mięso, przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz przez 3 godz.

Krok 4
Gotowe mięso poszarp za pomocą widelca i wymieszaj w sosie powstałym podczas pieczenia.


Dobra rada:
Szarpana wieprzowina będzie idealnie pasować do domowych burgerów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej