Szarpana wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarpana wieprzowina

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
210 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj olej, przyprawę Knorr, sól, pieprz i paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj.

Szarpana wieprzowina - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj 200 ml wody, dodaj kostkę bulionową i masło. Energicznie zamieszaj do rozpuszczenia i połączenia składników.

Szarpana wieprzowina - Krok 2

Krok 3

Przygotowanym sosem zalej mięso, przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz przez 3 godz.

Szarpana wieprzowina - Krok 3

Krok 4

Gotowe mięso poszarp za pomocą widelca i wymieszaj w sosie powstałym podczas pieczenia.

Szarpana wieprzowina - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szarpana wieprzowina będzie idealnie pasować do domowych burgerów. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej