
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
80 mililitrów
80 mililitrów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Przygotowujemy wykorzystując Fix Gyros zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy na oliwie do miękkości. Dodajemy pomidory w puszce, dusimy do rozpadnięcia się pomidorów i zgęstnienia powstałego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Fasolę wyjmujemy z puszki, osączamy. Sos paprykowo-ziołowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Na każdym placku tortilli układamy kolejno: kawałki piersi kurczaka, fasolę, łyżkę sosu pomidorowego, łyżkę sosu paprykowo-ziołowego, szczyptę parmezanu. Placki tortilli zawijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem ok. 20 min. w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z kurczakiem
Zapiekana tortilla z kurczakiem to propozycja na smaczny obiad, który doda Twojemu menu odrobinę pikanterii. Przygotowuje się ją ze smażonej piersi kurczaka, pomidorów z puszki i czerwonej fasoli. Do nadzienia dodaje się też szczyptę parmezanu, który można zastąpić innym serem, najlepiej żółtym, ale sprawdzi się również feta lub ser pleśniowy. Podstawę dania stanowi placek z mąki kukurydzianej lub pszennej, czyli tortilla, której nie musisz przygotowywać samodzielnie, możesz ją po prostu kupić. W ten sposób masz przepis na szybki i oryginalny obiad, który na pewno przypadnie do gustu miłośnikom kuchni meksykańskiej. Jeśli do przygotowania potrawy wykorzystasz mniejsze tortille, zapiekana potrawa będzie także dobrą propozycją na kolację. Do dania można podać sos czosnkowy, ketchup albo kwaśną śmietanę, która przyda się szczególnie osobom preferującym łagodniejsze smaki. Jeśli zależy Ci, aby jedzenie prezentowało się bardziej atrakcyjnie, możesz nałożyć sosy do małych kokilek, a na talerzu obok placków z nadzieniem ułożyć plasterki świeżych warzyw. Nie wiesz jeszcze, co ugotować na obiad? Przygotuj pyszne tortillę według naszego przepisu!