
Składniki
6 łyżek
375 gramów
110 gramów
110 gramów
2 sztuki
100 gramów
25 gramów
300 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
Krok 2
Rozwałkuj gotowe ciasto i włóż do tortownicy o średnicy około 23 cm.
Krok 3
Połącz miękkie masło i 110 g cukru. Utrzyj na puszystą masę, a następnie dodaj jajka.
Krok 4
Dodaj do mieszaniny migdały, skórkę pomarańczową i mąkę.
Krok 5
Pokrój 2/3 rabarbaru na kawałki o długości 6 cm. Resztę potnij na cząstki o długości 4 cm. Mniejsze kawałki przekrój jeszcze w pionie na 3 części i dodaj do masy. Masę włóż do tortownicy. Pozostałą część rabarbaru ułóż ładnie na wierzchu ciasta. Posyp 2 łyżeczkami cukru pudru.
Krok 6
Włóż rabarbarową tartę do piekarnika i piecz 40-45 minut do uzyskania złotego koloru.
Krok 7
Podziel tartę na 6 porcji i połóż je na talerzach. Na każdy kawałek ciasta połóż po gałce lodów waniliowych Carte d'Or. Ciepłe ciasto z lodami podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej