Tarta z rabarbarem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z rabarbarem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

375 gramów

110 gramów

110 gramów

2 sztuki

100 gramów

25 gramów

300 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

Krok 2

Rozwałkuj gotowe ciasto i włóż do tortownicy o średnicy około 23 cm.

Krok 3

Połącz miękkie masło i 110 g cukru. Utrzyj na puszystą masę, a następnie dodaj jajka.

Krok 4

Dodaj do mieszaniny migdały, skórkę pomarańczową i mąkę.

Krok 5

Pokrój 2/3 rabarbaru na kawałki o długości 6 cm. Resztę potnij na cząstki o długości 4 cm. Mniejsze kawałki przekrój jeszcze w pionie na 3 części i dodaj do masy. Masę włóż do tortownicy. Pozostałą część rabarbaru ułóż ładnie na wierzchu ciasta. Posyp 2 łyżeczkami cukru pudru.

Krok 6

Włóż rabarbarową tartę do piekarnika i piecz 40-45 minut do uzyskania złotego koloru.

Krok 7

Podziel tartę na 6 porcji i połóż je na talerzach. Na każdy kawałek ciasta połóż po gałce lodów waniliowych Carte d'Or. Ciepłe ciasto z lodami podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ogórki konserwowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej