Tort Coco Cabana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort Coco Cabana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

750 mililitrów

5 sztuk

175 gramów

125 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masę wyłożyć na cieńszy biszkopt formując kopiec, rozsmarować resztą śmietany, posypać kokosem, schłodzić w lodówce.

Krok 2

500 ml śmietany ubić na sztywno, połowę dodać do pokruszonego biszkoptu, kuwerturę ubić ok. 2 min. i dodać do masy biszkoptowej.

Krok 3

Grubszy pokruszyć, tylko nie za drobno, dodać 100 g wiórek kokosowych i wymieszać.

Krok 4

Ciasto wylać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. 35 min. Po upieczeniu wystudzić, przekroić biszkopt, tak żeby były dwa placki - jeden grubszy i cieńszy.

Krok 5

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dobrze wymieszać, później dodawać po jednym żółtku, na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem.

Krok 6

Kuwerturę posiekać na kawałki, 250 ml śmietany podgrzać w rondlu, zdjąć i dodać kuwerturę, rozpuścić i wystudzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej