Tort Coco Cabana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort Coco Cabana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

750 mililitrów

5 sztuk

175 gramów

125 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masę wyłożyć na cieńszy biszkopt formując kopiec, rozsmarować resztą śmietany, posypać kokosem, schłodzić w lodówce.

Krok 2

500 ml śmietany ubić na sztywno, połowę dodać do pokruszonego biszkoptu, kuwerturę ubić ok. 2 min. i dodać do masy biszkoptowej.

Krok 3

Grubszy pokruszyć, tylko nie za drobno, dodać 100 g wiórek kokosowych i wymieszać.

Krok 4

Ciasto wylać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. 35 min. Po upieczeniu wystudzić, przekroić biszkopt, tak żeby były dwa placki - jeden grubszy i cieńszy.

Krok 5

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dobrze wymieszać, później dodawać po jednym żółtku, na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem.

Krok 6

Kuwerturę posiekać na kawałki, 250 ml śmietany podgrzać w rondlu, zdjąć i dodać kuwerturę, rozpuścić i wystudzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej