Tort Coco Cabana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort Coco Cabana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

750 mililitrów

5 sztuk

175 gramów

125 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masę wyłożyć na cieńszy biszkopt formując kopiec, rozsmarować resztą śmietany, posypać kokosem, schłodzić w lodówce.

Krok 2

500 ml śmietany ubić na sztywno, połowę dodać do pokruszonego biszkoptu, kuwerturę ubić ok. 2 min. i dodać do masy biszkoptowej.

Krok 3

Grubszy pokruszyć, tylko nie za drobno, dodać 100 g wiórek kokosowych i wymieszać.

Krok 4

Ciasto wylać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. 35 min. Po upieczeniu wystudzić, przekroić biszkopt, tak żeby były dwa placki - jeden grubszy i cieńszy.

Krok 5

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dobrze wymieszać, później dodawać po jednym żółtku, na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem.

Krok 6

Kuwerturę posiekać na kawałki, 250 ml śmietany podgrzać w rondlu, zdjąć i dodać kuwerturę, rozpuścić i wystudzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej