Tort Coco Cabana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort Coco Cabana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

750 mililitrów

5 sztuk

175 gramów

125 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masę wyłożyć na cieńszy biszkopt formując kopiec, rozsmarować resztą śmietany, posypać kokosem, schłodzić w lodówce.

Krok 2

500 ml śmietany ubić na sztywno, połowę dodać do pokruszonego biszkoptu, kuwerturę ubić ok. 2 min. i dodać do masy biszkoptowej.

Krok 3

Grubszy pokruszyć, tylko nie za drobno, dodać 100 g wiórek kokosowych i wymieszać.

Krok 4

Ciasto wylać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. 35 min. Po upieczeniu wystudzić, przekroić biszkopt, tak żeby były dwa placki - jeden grubszy i cieńszy.

Krok 5

Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dobrze wymieszać, później dodawać po jednym żółtku, na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem.

Krok 6

Kuwerturę posiekać na kawałki, 250 ml śmietany podgrzać w rondlu, zdjąć i dodać kuwerturę, rozpuścić i wystudzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort Coco Cabana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej