Trufle czekoladowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

0.6 szklanki

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bezglutenowe herbatniki skrusz na miazgę. Utrzyj Kasię z cukrem pudrem i dodaj herbatniki, kakao (bezglutenowe). Dokładnie utrzyj i wymieszaj.

Krok 2

Wstaw na 25 min do lodówki. Kiedy masa stwardnieje- formuj kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze) i obtocz w wiórkach.

Krok 3

Wstaw do lodówki a potem podaj na stół. Najlepsze prosto z lodówki. Bon Apettite!!!

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej