Trufle czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bezglutenowe herbatniki skrusz na miazgę. Utrzyj Kasię z cukrem pudrem i dodaj herbatniki, kakao (bezglutenowe). Dokładnie utrzyj i wymieszaj.

Krok 2

Wstaw na 25 min do lodówki. Kiedy masa stwardnieje- formuj kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze) i obtocz w wiórkach.

Krok 3

Wstaw do lodówki a potem podaj na stół. Najlepsze prosto z lodówki. Bon Apettite!!!

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej