Twarożek z warzywami i pieczywo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Twarożek z warzywami i pieczywo

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
421 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

10 gramów

2 łyżeczki

20 gramów

80 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 1

Krok 2

Ser pokruszyć widelcem, dodać pokrojone warzywa i jogurt. Doprawić całość do smaku i wymieszać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 3

Krok 4

Twarożek nałożyć na pieczywo i podawać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej