Twarożek z warzywami i pieczywo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Twarożek z warzywami i pieczywo

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
421 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

10 gramów

2 łyżeczki

20 gramów

80 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 1

Krok 2

Ser pokruszyć widelcem, dodać pokrojone warzywa i jogurt. Doprawić całość do smaku i wymieszać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 3

Krok 4

Twarożek nałożyć na pieczywo i podawać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej