Uśmiech teściowej

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

20

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

459 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

3 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagniatamy mąkę, żółtka, jajko, cukier puder, śmietanę, Kasię i proszek do pieczenia.

Krok 2

Ciasto dzielimy na 2 części.

Krok 3

Jedną rozwałkowaną kładziemy do wysmarowanej dużej blachy.

Krok 4

Na wyłożonym cieście układamy pokrojone w ósemki jabłka.

Krok 5

Budynie ugotować na mleku i gorące wylać na jabłka. Następnie kładziemy drugą część ciasta.

Krok 6

Pieczemy 45 min. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uśmiech teściowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej