JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
4 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżeczki
5 sztuk
0.75 szklanki
10 dekagramów
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
JAJKA UBIĆ ZE SZKLANKĄ CUKRU.
Krok 2
PRZESIANĄ MĄKĘ POŁĄCZONĄ Z SODĄ, PROSZKIEM I CYNAMONEM DODAWAĆ POWOLI DO JAJEK UBITYCH Z CUKREM. MIKSOWAĆ NA WOLNYCH OBROTACH.
Krok 3
DODAĆ POKROJONE W KOSTKĘ JABŁKA, OLEJ, ORZECHY I MIGDAŁY. WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ.
Krok 4
CIASTO PRZELAĆ DO NATŁUSZCZONEJ TORTOWNICY, PIEC W 180 ST. OK. 50 MIN.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej