JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
4 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżeczki
5 sztuk
0.75 szklanki
10 dekagramów
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
JAJKA UBIĆ ZE SZKLANKĄ CUKRU.
Krok 2
PRZESIANĄ MĄKĘ POŁĄCZONĄ Z SODĄ, PROSZKIEM I CYNAMONEM DODAWAĆ POWOLI DO JAJEK UBITYCH Z CUKREM. MIKSOWAĆ NA WOLNYCH OBROTACH.
Krok 3
DODAĆ POKROJONE W KOSTKĘ JABŁKA, OLEJ, ORZECHY I MIGDAŁY. WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ.
Krok 4
CIASTO PRZELAĆ DO NATŁUSZCZONEJ TORTOWNICY, PIEC W 180 ST. OK. 50 MIN.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej