JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

3 łyżeczki

5 sztuk

0.75 szklanki

10 dekagramów

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

JAJKA UBIĆ ZE SZKLANKĄ CUKRU.

Krok 2

PRZESIANĄ MĄKĘ POŁĄCZONĄ Z SODĄ, PROSZKIEM I CYNAMONEM DODAWAĆ POWOLI DO JAJEK UBITYCH Z CUKREM. MIKSOWAĆ NA WOLNYCH OBROTACH.

Krok 3

DODAĆ POKROJONE W KOSTKĘ JABŁKA, OLEJ, ORZECHY I MIGDAŁY. WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ.

Krok 4

CIASTO PRZELAĆ DO NATŁUSZCZONEJ TORTOWNICY, PIEC W 180 ST. OK. 50 MIN.

Aneta Wesołowska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej