JABŁKOWO-CYNAMONOWE CIASTO Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
4 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
3 łyżeczki
5 sztuk
0.75 szklanki
10 dekagramów
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
JAJKA UBIĆ ZE SZKLANKĄ CUKRU.
Krok 2
PRZESIANĄ MĄKĘ POŁĄCZONĄ Z SODĄ, PROSZKIEM I CYNAMONEM DODAWAĆ POWOLI DO JAJEK UBITYCH Z CUKREM. MIKSOWAĆ NA WOLNYCH OBROTACH.
Krok 3
DODAĆ POKROJONE W KOSTKĘ JABŁKA, OLEJ, ORZECHY I MIGDAŁY. WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ.
Krok 4
CIASTO PRZELAĆ DO NATŁUSZCZONEJ TORTOWNICY, PIEC W 180 ST. OK. 50 MIN.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej