Wywar z drobiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z drobiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 szczypta

350 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój na kawałki i zalej zimną wodą. Następnie gotuj około godziny.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść i dodaj do wywaru, posól i gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Przecedź wywar, mięso obierz z kości i włóż do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z drobiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej