
Składniki
2 litry
1 szczypta
350 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój na kawałki i zalej zimną wodą. Następnie gotuj około godziny.
Krok 2
Włoszczyznę oczyść i dodaj do wywaru, posól i gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Przecedź wywar, mięso obierz z kości i włóż do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej