PRZEPISY.PL

Żur na białej kiełbasie

Autor: tommy
  • 60
  • 2
  • Łatwe
  • 0
19
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • biała kiełbasa2 szt
  • Barszcz biały Knorr1 szt
  • pieczarki10 dkg
  • włoszczyzna (bez kapusty)1 pęczek
  • cebula1 szt
  • jajko1 szt
  • ząbek czosnku2 szt
  • szklanka kwaśnej śmietany1 szt
  • liść laurowy
    • Krok 1

      Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
    • Krok 2

      W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.
    • Krok 3

      Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).
    • Krok 4

      Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki
    • Krok 5

      Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.
    • Krok 6

      Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Barszcz biały KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    198
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    100
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    38
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe