Zapiekanka z kaszy ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kaszy ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

30 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej kaszę mlekiem i osoloną wodą. Dodaj kawałek masła i ugotuj.

Krok 2

Resztę masła utrzyj z cukrem, cynamonem i żółtkiem.

Krok 3

Z białek ubij sztywną pianę.

Krok 4

Kaszę odcedź, a następnie dodaj do niej masę jajeczną, śliwki i pianę z białek. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem lub cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kaszy ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej