Zapiekanka z cukini i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukini i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Z doprawionego mielonego mięsa formuj nieduże kulki i usmaż je na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Następnie umyj pomidory i pokrój je w średniej grubości plastry. Podobnie przygotuj cukinię.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr i doprowadź go do wrzenia.

Krok 5

Na dnie wysmarowanej tłuszczem formy ułóż mięso mielone, a następnie pomidory i cukinie.

Krok 6

Polej zapiekankę sosem i zapiekaj w 200 stopniach C ok 20 minut.

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i połącz z mielonym mięsem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej