Zapiekanka z cukini i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukini i pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Z doprawionego mielonego mięsa formuj nieduże kulki i usmaż je na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Następnie umyj pomidory i pokrój je w średniej grubości plastry. Podobnie przygotuj cukinię.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr i doprowadź go do wrzenia.

Krok 5

Na dnie wysmarowanej tłuszczem formy ułóż mięso mielone, a następnie pomidory i cukinie.

Krok 6

Polej zapiekankę sosem i zapiekaj w 200 stopniach C ok 20 minut.

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i połącz z mielonym mięsem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukini i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej