
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszać z miodem i rozlać do dwóch miseczek śniadaniowych.
Krok 2
Do każdego połamać po dwa (lub więcej) wafelki ryżowe.
Krok 3
Dodać orzechy, żurawinę i jabłko. Jabłko można podać w takiej formie jak ja, czyli zrobić kuleczki nożykiem do arbuza/melona.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej