
Składniki
700 gramów
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę pokrój i stop.
Krok 2
Cebule pokrój, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Następnie do słoniny dodaj pokrojoną cebulę, podsmaż i podlej odrobiną wody. Dodaj starte jabłka.
Krok 4
Dopraw majerankiem, po czym podduś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej