
Składniki
700 gramów
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę pokrój i stop.
Krok 2
Cebule pokrój, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Następnie do słoniny dodaj pokrojoną cebulę, podsmaż i podlej odrobiną wody. Dodaj starte jabłka.
Krok 4
Dopraw majerankiem, po czym podduś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej