Smalczyk cebulowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalczyk cebulowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

700 gramów

null

null

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę pokrój i stop.

Krok 2

Cebule pokrój, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Następnie do słoniny dodaj pokrojoną cebulę, podsmaż i podlej odrobiną wody. Dodaj starte jabłka.

Krok 4

Dopraw majerankiem, po czym podduś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalczyk cebulowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej