
Składniki
700 gramów
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę pokrój i stop.
Krok 2
Cebule pokrój, jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Następnie do słoniny dodaj pokrojoną cebulę, podsmaż i podlej odrobiną wody. Dodaj starte jabłka.
Krok 4
Dopraw majerankiem, po czym podduś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej