Calzonne z kukurydzą i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Calzonne z kukurydzą i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

60 gramów

3 łyżki

4 plastry

1 opakowanie

30 gramów

8 łyżek

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłym, posłodzonym mleku rozpuść drożdże, odstaw na chwilę.

Krok 2

Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj posiekane na kawałki masło, posól i dodaj olej, wlej zaczyn drożdżowy i wyrabiaj ciasto. Gotowe odstaw na 20 minut.

Krok 3

Ciasto podziel na cztery części, każdą rozwałkuj na kształt koła.

Krok 4

Każde koło posmaruj śmietaną, na połowie ułóż pokrojona w kostkę szynkę oraz ananasa, dodaj kukurydzę i posyp obficie serem żółtym.

Krok 5

Złóż placek na pół (kształt dużego pieroga), sklej brzegi, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 180 piekarniku przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej