Calzonne z kukurydzą i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Calzonne z kukurydzą i ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

400 gramów

60 gramów

3 łyżki

4 plastry

1 opakowanie

30 gramów

8 łyżek

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłym, posłodzonym mleku rozpuść drożdże, odstaw na chwilę.

Krok 2

Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj posiekane na kawałki masło, posól i dodaj olej, wlej zaczyn drożdżowy i wyrabiaj ciasto. Gotowe odstaw na 20 minut.

Krok 3

Ciasto podziel na cztery części, każdą rozwałkuj na kształt koła.

Krok 4

Każde koło posmaruj śmietaną, na połowie ułóż pokrojona w kostkę szynkę oraz ananasa, dodaj kukurydzę i posyp obficie serem żółtym.

Krok 5

Złóż placek na pół (kształt dużego pieroga), sklej brzegi, wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 180 piekarniku przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Calzonne z kukurydzą i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Galantyna z kaczki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej