Zebra pospolita

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 łyżeczki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier utrzeć z jajkiem mikserem, następnie dodawać mąkę i mleko.

Krok 2

Wszystko dokładnie miksować, gdy uzyskamy gładką masę, dodać dżem, proszek do pieczenia i sodę i olej.

Krok 3

Miksować przez 10 minut.

Krok 4

Ciasto rozdzielić na dwie części, zostawiając jasnego ciasta więcej.

Krok 5

Do reszty dodać kakao i miksować przez 10 minut.

Krok 6

Na blachę wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą wylej jasne ciasto, a następnie na sam środek wyleć ciemne ciasto.

Krok 7

Upieczone podawaj posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra pospolita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej