Zebra (pyszna i bez oranżady) przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zebra (pyszna i bez oranżady)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

2.5 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

3 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksować jaja z cukrem, dodać mąkę, olej i wodę oraz proszek do pieczenia.

Krok 2

Masę podzielić na dwie równe części.

Krok 3

Do jednej dodać 3 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wymieszać.

Krok 4

Na wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą tortownicę wylewać partiami ciasto - 2 łyżki ciasta "ciemnego", potem 2 łyżki jasnego i tak na przemian.

Krok 5

Piec w temperaturze 175 st. przez 40 minut. Zawsze się udaje. jak wystygnie, można zrobić polewę czekoladową: 3 łyżki cukru, 1 łyżka Kasi, 1 łyżka kakao i 2 łyżki mleka - zagotować mieszając.

Krok 6

Na gotową polewę posypać orzeszki lub wiórki kokosowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej