Zebra (pyszna i bez oranżady)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

2.5 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

3 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksować jaja z cukrem, dodać mąkę, olej i wodę oraz proszek do pieczenia.

Krok 2

Masę podzielić na dwie równe części.

Krok 3

Do jednej dodać 3 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wymieszać.

Krok 4

Na wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą tortownicę wylewać partiami ciasto - 2 łyżki ciasta "ciemnego", potem 2 łyżki jasnego i tak na przemian.

Krok 5

Piec w temperaturze 175 st. przez 40 minut. Zawsze się udaje. jak wystygnie, można zrobić polewę czekoladową: 3 łyżki cukru, 1 łyżka Kasi, 1 łyżka kakao i 2 łyżki mleka - zagotować mieszając.

Krok 6

Na gotową polewę posypać orzeszki lub wiórki kokosowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zebra (pyszna i bez oranżady) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej