
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.25 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
100 mililitrów
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj mięsne kulki: pokrój cebulę w drobną kostkę, podsmaż ją na oliwie (lub oleju) i dodaj do mięsa mielonego. Dopraw całość odrobiną czarnego pieprzu, po czym uformuj małe kulki.

Krok 2
Warzywa umyj i obierz, dodaj do nich przyprawy i zalej około 1 litrem zimnej wody. Rozgnieć czosnek i także dodaj do warzyw. Doprowadź wodę z warzywami do wrzenia i gotuj przez około 30 minut, następnie zmniejsz ogień, by woda nie kipiała.

Krok 3
Dodawaj powoli mięsne kulki, mieszając bulion od czasu do czasu.

Krok 4
Wsyp jedną lub dwie Zupy grzybowe Knorr (w zależności od ilości bulionu) i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Zapraw całość przecierem pomidorowym, pod koniec gotowania również śmietaną. Posiekaj natkę pietruszki i posypuj nią zupę przed podaniem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami
Zupa grzybowa niekoniecznie musi być daniem jarskim. Choć przeważnie podawana jest bez mięsa, spróbuj przygotować zupę grzybową z aromatycznymi pulpecikami. Przygotowanie mięsnych kulek nie zajmie ci dużo czasu, a znacznie uatrakcyjni twoją potrawę. Najlepiej przygotować je z dobrej jakości mięsa mielonego mieszanego: wołowo-wieprzowego. Przypraw je obficie pieprzem i połącz z podsmażaną cebulką. Gotowe pulpeciki wrzuć na wrzący bulion warzywny. Kiedy się ugotują, będą bardzo delikatne, wprost idealne do zupy grzybowej. Jeśli chcesz dodać jej nieco charakteru, całość dopraw łyżką przecieru pomidorowego. To lekko zakwasi zupę i nada interesujący posmak. Pod koniec gotowania, dodaj także śmietanę. Nie zapomnij posypać zupy natką pietruszki. Zupą grzybową z mięsnymi kulkami zachwycisz nawet najbardziej wybrednych gości.