Zupa z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Zupa z kapusty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
450 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

584 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

150 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj. Pora pokrój w plasterki, marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Kapustę pokrój w paseczki.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej i smaż wszystkie warzywa ok 5 minut.

Krok 3

Dodaj Kurkumę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4

Wlej 1,5l ciepłej wody, dodaj kostki Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 30 minut aż zupa będzie gotowa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy pęczek posiekanej natki pietruszki. Zupę możesz również doprawić szczyptą chili.

1

Opinie o przepisie

  • ps_user ps_user

    ps_user ps_user , 12.01.2021

    Bardzo dobra. Moja modyfikacja to, ugotowanie na piersi z kurczaka i jak zmięknie poszarpanie na drobne włókna i do zupy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z kapustyZupa z kapusty

Klasyczna zupa kapuściana gości w naszych domach już od dawna. Jeśli jednak do tej pory nie miałeś okazji przyrządzić jej samodzielnie, to warto, abyś miał pod ręką ten nieskomplikowany przepis na smacznie danie! Z jego pomocą zrobienie kapuścianej potrawy będzie nie tylko błyskawiczne, ale i przyjemne.

Dla kogo?

Potrawa z kapusty będzie idealną opcją dla osób lubiących dania tradycyjne, stworzone ze składników łatwo dostępnych i nieskomplikowanych. Przepis przypadnie do gustu także wielbicielom wszelkiego rodzaju zup!

Na jaką okazję?

Warzywna zupa to świetna propozycja na chłodniejsze dni.

Czy wiesz, że?

W ciągu ubiegłego wieku z terenów Stanów Zjednoczonych zniknęło aż 80 odmian kapusty, groszku i pomidora. Oznacza to, że tak ograniczona liczba gatunków jest bardziej podatna na działanie szkodników oraz niepożądanych zmian klimatycznych.

Dla urozmaicenia:

Dopraw zupę przyprawami lubianymi przez Ciebie i Twoich domowników. Możesz dodać do niej zarówno klasyczne zioła, takie jak majeranek czy bazylia, ale też ostrzejsze dodatki, na przykład chili.