
Składniki
1 szklanka
500 mililitrów
6 pęczków
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W foremce wyłóż herbatniki.
Krok 2
Karpatkę z mlekiem zmiksuj i wyłóż na herbatniki.
Krok 3
Na karpatkę nałóż herbatnik i następnie mleko słodzone toffi i herbatniki.
Krok 4
Śmietanę ubij i nałóż na herbatniki. Całość wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej