3 bit przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 bit

Autor: agusia20271

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 mililitrów

6 pęczków

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W foremce wyłóż herbatniki.

Krok 2

Karpatkę z mlekiem zmiksuj i wyłóż na herbatniki.

Krok 3

Na karpatkę nałóż herbatnik i następnie mleko słodzone toffi i herbatniki.

Krok 4

Śmietanę ubij i nałóż na herbatniki. Całość wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3 bit - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej