Krewetki i smażone szparagi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki i smażone szparagi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

null

1 pęczek

null sztuk

200 mililitrów

null sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz z wody na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Szparagi po obraniu i odkrojeniu zdrewniałych końcówek ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę ze startym serem i Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Zagotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki i na koniec dodaj szparagi. Polej danie sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej