Krewetki i smażone szparagi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki i smażone szparagi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

null

1 pęczek

null sztuk

200 mililitrów

null sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz z wody na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Szparagi po obraniu i odkrojeniu zdrewniałych końcówek ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę ze startym serem i Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Zagotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki i na koniec dodaj szparagi. Polej danie sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej