Krewetki i smażone szparagi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

20 dekagramów

200 mililitrów

10 dekagramów

null sztuk

null sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz z wody na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Szparagi po obraniu i odkrojeniu zdrewniałych końcówek ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę ze startym serem i Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Zagotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki i na koniec dodaj szparagi. Polej danie sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Faszerowana cukinia
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej