Krewetki i smażone szparagi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki i smażone szparagi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

null

1 pęczek

null sztuk

200 mililitrów

null sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i odsącz z wody na ręcznikach papierowych.

Krok 2

Szparagi po obraniu i odkrojeniu zdrewniałych końcówek ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź.

Krok 3

Wymieszaj śmietanę ze startym serem i Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Zagotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krewetki i na koniec dodaj szparagi. Polej danie sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki i smażone szparagi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto w ananasie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej