Ajran przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ajran

Autor: trash

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

340 gramów

0.5 łyżeczki

340 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera dodać jogurt oraz taką samą ilość wody.

Krok 2

Następnie dodać ząbek czosnku ugnieciony w moździerzu, sól i łyżeczkę suszonej mięty.

Krok 3

Gotowy napój podawać z listkiem świeżej mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kofty z baraniny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej