Ajran przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ajran

Autor: trash

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

340 gramów

0.5 łyżeczki

340 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera dodać jogurt oraz taką samą ilość wody.

Krok 2

Następnie dodać ząbek czosnku ugnieciony w moździerzu, sól i łyżeczkę suszonej mięty.

Krok 3

Gotowy napój podawać z listkiem świeżej mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ajran - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej