
Składniki
20 dekagramów
20 dekagramów
20 dekagramów
8 sztuk
1 łyżeczka
1 litr
4 łyżki
1 litr
2 sztuki
2 łyżki
12 sztuk
1 słoik
12 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
CIASTO Margarynę ucieram z cukrem, stopniowo dodając żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piekę ciasto w temp.180 stopni przez ok.35 min.
Krok 2
MASA JOGURTOWA Jogurt łączę z cukrem pudrem i rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody żelatyny. Dobrze mieszam całość.
Krok 3
MASA ŚMIETANKOWA Galaretki rozpuszczam w 1 szklance wody. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, dodając stopniowo tężejącą galaretkę. Mieszam.
Krok 4
ZŁOŻENIE CIASTA Dno blaszki wykładam plastrami ananasa, w środek każdego plastra wkładam po jednej wiśni, następnie smaruję masą śmietankową, na wierzch układam delicje, następnie kładę masę jogurtową i na wierzch ciasto skropione syropem z ananasa. Całość chłodzę. Po schłodzeniu odwracam ciasto do góry dnem i wierzch przyozdabiam np. polewą czekoladową. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej