Apetyczne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

6 sztuk

null

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.

Krok 3

Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej