Apetyczne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

6 sztuk

null

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.

Krok 3

Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
32 osoby oglądają przepis:
Suflet podstawowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej