Apetyczne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

6 sztuk

null

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.

Krok 3

Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej