Apetyczne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

6 sztuk

null

250 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.

Krok 3

Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej