
Składniki
null
null
2 łyżki
6 sztuk
null
250 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.
Krok 3
Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej