
Składniki
null
null
2 łyżki
6 sztuk
null
250 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem, przełóż do żaroodpornego naczynia i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Pesto wymieszaj razem z jogurtem i polej po rybach.
Krok 3
Pomidorki umyj i rozkrój na połówki, obłóż filety. Dopraw do smaku.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej