Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj pieprzem.

Krok 2

Oliwki posiekaj w plasterki i wymieszaj razem z twarożkiem i oregano, dopraw do smaku i nałóż odrobinę na każdy kawałek kurczaka. Zwiń, zepnij patyczkiem szaszłykowym.

Krok 3

Odrobinę oliwy rozmieszaj z 2 łyżkami octu i 3 łyżkami miodu, dopraw do smaku.

Krok 4

Nasmaruj nadziewane piersi przygotowaną marynatą i piecz na grillu przez 40 minut polewając w trakcie pozostałą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej