Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj pieprzem.
Krok 2
Oliwki posiekaj w plasterki i wymieszaj razem z twarożkiem i oregano, dopraw do smaku i nałóż odrobinę na każdy kawałek kurczaka. Zwiń, zepnij patyczkiem szaszłykowym.
Krok 3
Odrobinę oliwy rozmieszaj z 2 łyżkami octu i 3 łyżkami miodu, dopraw do smaku.
Krok 4
Nasmaruj nadziewane piersi przygotowaną marynatą i piecz na grillu przez 40 minut polewając w trakcie pozostałą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej