Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj pieprzem.

Krok 2

Oliwki posiekaj w plasterki i wymieszaj razem z twarożkiem i oregano, dopraw do smaku i nałóż odrobinę na każdy kawałek kurczaka. Zwiń, zepnij patyczkiem szaszłykowym.

Krok 3

Odrobinę oliwy rozmieszaj z 2 łyżkami octu i 3 łyżkami miodu, dopraw do smaku.

Krok 4

Nasmaruj nadziewane piersi przygotowaną marynatą i piecz na grillu przez 40 minut polewając w trakcie pozostałą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej