Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj pieprzem.
Krok 2
Oliwki posiekaj w plasterki i wymieszaj razem z twarożkiem i oregano, dopraw do smaku i nałóż odrobinę na każdy kawałek kurczaka. Zwiń, zepnij patyczkiem szaszłykowym.
Krok 3
Odrobinę oliwy rozmieszaj z 2 łyżkami octu i 3 łyżkami miodu, dopraw do smaku.
Krok 4
Nasmaruj nadziewane piersi przygotowaną marynatą i piecz na grillu przez 40 minut polewając w trakcie pozostałą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej