
Składniki
1 sztuka
null
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 litra
1 sztuka
1 kilogram
50 gramów
null
35 gramów
1 kilogram
null
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże wymieszaj z łyżeczką cukru , łyżką ciepłego mleka i łyżeczką mąki. Po 15 minutach, gdy podrosną wlej je do miski z mąką. Dodaj żółtka, mleko, troszkę soli i wyrabiaj 15 minut.
Krok 2
Roztop masło, ciepłe lecz nie gorące wlej do ciasta i wyrabiaj 5 minut. Następnie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
Krok 3
Kapustę obgotuj i odciśnij, drobno posiekaj. cebulę posiekaj.
Krok 4
Na połowie smalcu zeszklij cebulę, dodaj kapustę i przesmaż. dopraw pieprzem i Delikatem Knorr. Przykryj, żeby nie ostygła.
Krok 5
Papier rozetnij na 24 części (10x15 cm). Posmaruj pozostałym smalcem. z wyrośniętego ciasta odrywaj kawałki i rozwałkuj na płasko.
Krok 6
Nałóż kapustę, zwijamy wałeczki. Układamy na kawałkach papieru, zawijamy i przekładamy na blachę.
Krok 7
Gdy wyrosną poza papier(około 30 minut) wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stop C. i piecz 15 minut aż do zrumienienia. Wyjmij , zdejmij papierki i ułóż na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej