Bananowiec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowiec

Autor: pioge7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
47 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1.5 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 kilogram

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękkie masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier i cały czas stopniowo ubijając dodawać banany rozgniecione widelcem. Jeden cały owoc zostawić do dekoracji.

Krok 2

Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić. Zmiksować z masą bananową i przelać wystudzony biszkopt. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Galaretkę wiśniową rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aż zacznie tężeć. Białka ubić na sztywną masę. Dodać tężejącą galaretkę wiśniową. Zmiksować i przelać na masę bananową. Odstawić, by piana stężała.

Krok 3

Galaretkę pomarańczową rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić. Na pianie ułożyć plastry banana i zalać galaretką pomarańczową. Gdy galaretka się zetnie, ciasto będzie gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Nachos - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej