Bażant duszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant duszony

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szklanka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiedy większość wina się zredukuje, wyciągnij bażanta, a do pozostawionego wywaru dolej śmietanę i ponownie zagotuj. Mięso pokrój, zalej powstałym sosem i podawaj.

Krok 2

Roztop w ganku smalec i obsmaż na nim zamarynowane mięso.

Krok 3

Pokrój w talarki marchew i dodaj do mięsa wraz ze startą skórką z cytryny oraz przyprawami.

Krok 4

Całość duś, dolewając co jakiś czas czerwone wino.

Krok 5

Bażanta wypatrosz i bardzo dokładnie umyj. Natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr i odstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony łosoś teriyaki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej