Bażant duszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant duszony

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szklanka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiedy większość wina się zredukuje, wyciągnij bażanta, a do pozostawionego wywaru dolej śmietanę i ponownie zagotuj. Mięso pokrój, zalej powstałym sosem i podawaj.

Krok 2

Roztop w ganku smalec i obsmaż na nim zamarynowane mięso.

Krok 3

Pokrój w talarki marchew i dodaj do mięsa wraz ze startą skórką z cytryny oraz przyprawami.

Krok 4

Całość duś, dolewając co jakiś czas czerwone wino.

Krok 5

Bażanta wypatrosz i bardzo dokładnie umyj. Natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr i odstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej