
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 szklanka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiedy większość wina się zredukuje, wyciągnij bażanta, a do pozostawionego wywaru dolej śmietanę i ponownie zagotuj. Mięso pokrój, zalej powstałym sosem i podawaj.
Krok 2
Roztop w ganku smalec i obsmaż na nim zamarynowane mięso.
Krok 3
Pokrój w talarki marchew i dodaj do mięsa wraz ze startą skórką z cytryny oraz przyprawami.
Krok 4
Całość duś, dolewając co jakiś czas czerwone wino.
Krok 5
Bażanta wypatrosz i bardzo dokładnie umyj. Natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr i odstaw na noc do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej