Bażant duszony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant duszony

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 szklanka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiedy większość wina się zredukuje, wyciągnij bażanta, a do pozostawionego wywaru dolej śmietanę i ponownie zagotuj. Mięso pokrój, zalej powstałym sosem i podawaj.

Krok 2

Roztop w ganku smalec i obsmaż na nim zamarynowane mięso.

Krok 3

Pokrój w talarki marchew i dodaj do mięsa wraz ze startą skórką z cytryny oraz przyprawami.

Krok 4

Całość duś, dolewając co jakiś czas czerwone wino.

Krok 5

Bażanta wypatrosz i bardzo dokładnie umyj. Natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr i odstaw na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant duszony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej