BEZOWE CAŁUSKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BEZOWE CAŁUSKI

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek białka ubijamy na bardzo sztywną pianę.

Krok 2

Następnie dodajemy po trochu cukru pudru i nadal ubijamy.Na koniec ostrożnie do masy dodajemy kakao połączone z czekoladą.

Krok 3

Za pomocą 2 łyżeczek formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej układać na pokrytej pergaminem blasze.Piec w temperaturze 130-150 stopni przez ok. 25 minut.Dla mnie super alternatywa dla tradycyjnych bez. Choć wiem, że następnym razem dam mniej troszkę czekolady i mniej cukru. Ale polecam wykonanie według przepisu jest super. :) SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej