
Składniki
20 dekagramów
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek białka ubijamy na bardzo sztywną pianę.
Krok 2
Następnie dodajemy po trochu cukru pudru i nadal ubijamy.Na koniec ostrożnie do masy dodajemy kakao połączone z czekoladą.
Krok 3
Za pomocą 2 łyżeczek formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej układać na pokrytej pergaminem blasze.Piec w temperaturze 130-150 stopni przez ok. 25 minut.Dla mnie super alternatywa dla tradycyjnych bez. Choć wiem, że następnym razem dam mniej troszkę czekolady i mniej cukru. Ale polecam wykonanie według przepisu jest super. :) SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























