
Składniki
20 dekagramów
4 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek białka ubijamy na bardzo sztywną pianę.
Krok 2
Następnie dodajemy po trochu cukru pudru i nadal ubijamy.Na koniec ostrożnie do masy dodajemy kakao połączone z czekoladą.
Krok 3
Za pomocą 2 łyżeczek formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej układać na pokrytej pergaminem blasze.Piec w temperaturze 130-150 stopni przez ok. 25 minut.Dla mnie super alternatywa dla tradycyjnych bez. Choć wiem, że następnym razem dam mniej troszkę czekolady i mniej cukru. Ale polecam wykonanie według przepisu jest super. :) SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej