Bounti

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 łyżeczka

5 łyżek

6 łyżek

2 łyżki

krem:

25 dekagramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

polewa:

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka.

Krok 2

Dodać cukier, żółtka, ubić.

Krok 3

Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.

Krok 4

Mieszać delikatnie łyżką.

Krok 5

Wylać na dużą, prostokątną blachę.

Krok 6

Piec w 160 - 170 stopniach około 20 -25 minut w zależności od piekarnika.

Krok 7

Mleko zagotować z cukrem, wsypać kokos, gotować do zgęstnienia około 20 minut.

Krok 8

Gdy widać, że kokos wchłonął mało mleka, dodać go więcej.

Krok 9

Do gorącej masy włożyć Kasię i czekolady.

Krok 10

Mieszać, by się rozpuściły.

Krok 11

Masę dobrze wystudzić, by zgęstniała i wyłożyć na biszkopt (można nasączyć lekko i posmarować dżemem wiśniowym).

Krok 12

Czekolady mleczne rozpuścić na ogniu z mlekiem, ja daje na oko kilka łyżek. Chodzi o to, by czekolada nie była zbyt twarda.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej