Ciasto Bounty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bounty

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 litr

12 dekagramów

5 sztuk

25 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

3 szklanki

null

null

null

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

Krok 2

Masa kokosowa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Krok 3

Polewa: Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Amerykańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej