Bounty

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

0.5 szklanki

25 dekagramów

1 opakowanie

polewa:

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać.

Krok 2

Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 3

Delikatnie wymieszać.

Krok 4

Wylać do wysmarowanej Kasią, prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm.

Krok 5

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C.

Krok 6

Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

Krok 7

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 8

Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut).

Krok 9

Do gorącej masy dodać Kasię i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby Kasia się rozpuściła.

Krok 10

Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Krok 11

Czekoladę połamać, dodać Kasię i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą.

Krok 12

Gotową polewą polać ciasto. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej