Bounty

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

0.5 szklanki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 opakowanie

polewa:

20 dekagramów

12.5 dekagrama

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać.

Krok 2

Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 3

Delikatnie wymieszać.

Krok 4

Wylać do wysmarowanej Kasią, prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm.

Krok 5

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C.

Krok 6

Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

Krok 7

Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 8

Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut).

Krok 9

Do gorącej masy dodać Kasię i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby Kasia się rozpuściła.

Krok 10

Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Krok 11

Czekoladę połamać, dodać Kasię i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą.

Krok 12

Gotową polewą polać ciasto. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bounty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Słonecznik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej