
Składniki
2 sztuki
20 gramów
0.5 sztuki
1 garść
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść brokuły, wytnij różyczki.

Krok 2
Dobrze rozgrzej olej w woku. Smaż grubo posiekane orzechy przez minutę.

Krok 3
Dodaj brokuły, smaż wszystko jeszcze przez 4 minuty. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4
Wlej sos sojowy i ostrygowy. Trzymaj potrawę jeszcze chwilę na ogniu. Podaj od razu posypane papryką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brokuły po chińsku
Dużo warzyw, chrupiące składniki i wyraziste dodatki – brokuły po chińsku to świetny sposób na przystawkę lub dodatek do głównego dania. Zaledwie kilkanaście minut wystarczy, by przygotować to smaczne połączenie. Zacznij od brokułów – oczyść je i wytnij z nich różyczki, a następnie przełóż do miski. Na suchej patelni (odpowiedni będzie wok) praż orzechy przez chwilę i dodaj przygotowane wcześniej warzywo. Smaż wszystko przez kilka minut, a dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku, dodaj przyprawę uniwersalną. Na koniec wykorzystaj składniki, których smak nada odpowiedniego aromatu brokułom – wlej sos sojowy i ostrygowy, dokładnie zamieszaj i po kilku minutach zdejmij patelnię z ognia. Brokuły po chińsku będą już gotowe – zdecyduj się jedynie na odpowiedni dodatek. Świetnie skomponują się z pieczonym mięsem, ale również z chrupiącymi bagietkami posypanymi aromatycznymi przyprawami. Dobrze smakują też solo, podane jako przekąska. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!