Brzoskwiniowa pychotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

6 sztuk

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć jaja z cukrem. Dodać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Wlać olej lub stopioną i ostudzoną Kasię, zmiksować.

Krok 2

Upiec ciasto w formie wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej Kasia i obsypanej bułką tarta.

Krok 3

Na gotowy placek wyłożyć połówki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwiniowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Słoneczne ciasto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej