Bułki ze szpinakiem i serem - bułeczki szpinakowe | Przepisy.pl pixel

Menu dnia

Bułeczki ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
1243 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

512 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

2 sztuki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podsmaż cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę. Dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Fixem Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i zagotuj.

Bułeczki ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Bułeczki ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Kajzerki przekrój na pół i usuń z nich miękką część. Bułki napełnij farszem. Posyp wierzch startym serem i zapiekaj w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Do szpinaku możesz również dodać suszone pomidory.

Bułeczki ze szpinakiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bułeczki ze szpinakiemBułeczki ze szpinakiem

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.