
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
null
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel żeberka na kawałki.
Krok 2
Na patelni bez tłuszczu podsmaż przyprawę „pięć smaków", sól i pieprz i kiedy zaczną pachnieć, zdejmij z ognia. Przesyp do miseczki.
Krok 3
Dodaj resztę składników marynaty, wymieszaj i zalej nimi żeberka. Odstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Odsącz żeberka z marynaty i wszystkich soków, posyp je jedną łyżką mąki kukurydzianej i przemieszaj tak, aby mąka je dokładnie obtoczyła.
Krok 5
Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso partiami.
Krok 6
Włóż upieczone żeberka do gorącego piekarnika, a następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej