Chińskie żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

null

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel żeberka na kawałki.

Krok 2

Na patelni bez tłuszczu podsmaż przyprawę „pięć smaków", sól i pieprz i kiedy zaczną pachnieć, zdejmij z ognia. Przesyp do miseczki.

Krok 3

Dodaj resztę składników marynaty, wymieszaj i zalej nimi żeberka. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Odsącz żeberka z marynaty i wszystkich soków, posyp je jedną łyżką mąki kukurydzianej i przemieszaj tak, aby mąka je dokładnie obtoczyła.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso partiami.

Krok 6

Włóż upieczone żeberka do gorącego piekarnika, a następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej