Chińskie żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

null

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel żeberka na kawałki.

Krok 2

Na patelni bez tłuszczu podsmaż przyprawę „pięć smaków", sól i pieprz i kiedy zaczną pachnieć, zdejmij z ognia. Przesyp do miseczki.

Krok 3

Dodaj resztę składników marynaty, wymieszaj i zalej nimi żeberka. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 4

Odsącz żeberka z marynaty i wszystkich soków, posyp je jedną łyżką mąki kukurydzianej i przemieszaj tak, aby mąka je dokładnie obtoczyła.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso partiami.

Krok 6

Włóż upieczone żeberka do gorącego piekarnika, a następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej