
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
null
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel żeberka na kawałki.
Krok 2
Na patelni bez tłuszczu podsmaż przyprawę „pięć smaków", sól i pieprz i kiedy zaczną pachnieć, zdejmij z ognia. Przesyp do miseczki.
Krok 3
Dodaj resztę składników marynaty, wymieszaj i zalej nimi żeberka. Odstaw na noc do lodówki.
Krok 4
Odsącz żeberka z marynaty i wszystkich soków, posyp je jedną łyżką mąki kukurydzianej i przemieszaj tak, aby mąka je dokładnie obtoczyła.
Krok 5
Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso partiami.
Krok 6
Włóż upieczone żeberka do gorącego piekarnika, a następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej