Ciasto 3 bit przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto 3 bit

Autor: Małgorzata Mila

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

1 opakowanie

2 opakowania

1 sztuka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

herbatniki wykładamy na blachę, masę krówkową podgrzewamy i wykładamy na herbatniki. Jeśli nie mamy równie dobrze możemy posmarować nutellą. Na masę układamy ponownie herbatniki i smarujemy czekoladą. Następnie śmietanę miskujemy dodajemyśmietan fix i miksujemy na gęsto dodając 2 łyżki cukru. następnie wylewamy śmietanę na ciasto. Na koniec trzemy czekoladę (gorzką) na górę, GOTOWE !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej