Ciasto 3 bit przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto 3 bit

Autor: Małgorzata Mila

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

1 opakowanie

2 opakowania

1 sztuka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

herbatniki wykładamy na blachę, masę krówkową podgrzewamy i wykładamy na herbatniki. Jeśli nie mamy równie dobrze możemy posmarować nutellą. Na masę układamy ponownie herbatniki i smarujemy czekoladą. Następnie śmietanę miskujemy dodajemyśmietan fix i miksujemy na gęsto dodając 2 łyżki cukru. następnie wylewamy śmietanę na ciasto. Na koniec trzemy czekoladę (gorzką) na górę, GOTOWE !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej