Składniki
2 opakowania
1 słoik
1 opakowanie
2 opakowania
1 sztuka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
herbatniki wykładamy na blachę, masę krówkową podgrzewamy i wykładamy na herbatniki. Jeśli nie mamy równie dobrze możemy posmarować nutellą. Na masę układamy ponownie herbatniki i smarujemy czekoladą. Następnie śmietanę miskujemy dodajemyśmietan fix i miksujemy na gęsto dodając 2 łyżki cukru. następnie wylewamy śmietanę na ciasto. Na koniec trzemy czekoladę (gorzką) na górę, GOTOWE !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej