Ciasto 3 bit przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto 3 bit

Autor: Małgorzata Mila

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

1 opakowanie

2 opakowania

1 sztuka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

herbatniki wykładamy na blachę, masę krówkową podgrzewamy i wykładamy na herbatniki. Jeśli nie mamy równie dobrze możemy posmarować nutellą. Na masę układamy ponownie herbatniki i smarujemy czekoladą. Następnie śmietanę miskujemy dodajemyśmietan fix i miksujemy na gęsto dodając 2 łyżki cukru. następnie wylewamy śmietanę na ciasto. Na koniec trzemy czekoladę (gorzką) na górę, GOTOWE !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto 3 bit - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej