
Składniki
300 gramów
70 gramów
1 szklanka
200 gramów
4 łyżki
150 mililitrów
4 łyżki
1 opakowanie
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód: - herbatniki rozkruszyć w blenderze i wymieszać z masłem, wysypać do formy (ja robiłam w takim średniej wielkości naczyniu żaroodpornym) i przyklepać alby się nie rozpadało Krem: -Podgrzewamy mleko dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia, -do mleka dodajemy kokos i chłodzimy masę, -śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i mieszamy z masą kokosową -taką masę chłodzimy i gdy zaczyna tężeć wykładamy na herbatnikowy spód, Polewa : -do garnka wlewamy śmietankę i połamaną czekoladę -podgrzewamy aż do momentu rozpuszczenia czekolady polewę czekoladową wykładamy na zastygniętą masę kokosową, wszystko chłodzimy
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

























